سایت گردشگردی

دوگوله دودار (آبگوشت دوغ دار)

آبگوشت دوغ‌دار که به لهجه اراکی و گویش لری دوگوله دودار نیز می‌گویند، یکی از غذاهای سنتی و محلی اراک و لرستان محسوب می‌شود. این غذا در استان لرستان به نام آبگوشت کشک لری معروف است. این آبگوشت مانند آبگوشت ساده طبخ می‌شود با این تفاوت که در این آبگوشت از سیب زمینی، لیمو عمانی و رب استفاده نمی شود.

مواد لازم برای آبگوشت دوغ دار:

  • گوشت دم سینه گوسفند یا گردن
  • بادنجان
  • نخود
  • ادویه آبگوشتی یا خورشی
  • زردچوبه
  • کشک جوشیده
  • نعنا داغ، پیاز داغ و سیرداغ
  • چغندر سفید 

در استان اراک به آن چغندر سفید نیز اضافه می‌کنند.

آداب و رسوم مشابه

آبگوشت کشک

آبگوشت کشک

مشاهده
آش آماج

آش آماج

مشاهده
آش انار (اراک )

آش انار (اراک )

مشاهده
آش ترخینه شکمبه (سیرابی)

آش ترخینه شکمبه (سیرابی)

مشاهده