سایت گردشگردی

آش آبغوره ( آش گوجه فرنگی )

آش آبغوره "به آذری: آبقورا آشی، آبغورالی آش" یکی از غذاهای محلی آذربایجان شرقی است که بیشتر در شهر تبریز طبخ می‌شود. این آش نام‌های دیگری مثل آش گوجه‌فرنگی، آش برنج و آش ترش دارد.

غوره فواید زیادی از جمله عطش‌زدایی، درمان چاقی، ضدعفونی روده‌ها و... دارد، پس بهتر است به عنوان چاشنی در غذاهایمان استفاده کنیم.

در غرب تبریز "منطقه لاله" گوجه‌فرنگی‌هایی وجود دارد که در این آش استفاده می‌شود. تفاوت این گوجه ها در رنگ "قرمز مایل به نارنجی" ، کم تخم، کم آب، گوشتی بودن است و در آذری به آن‌ها لاله بامادوری می‌گویند.

مواد لازم برای پخت این آش عبارتند از:

  • لوبیا چیتی یا قرمز
  • عدس
  • برنج آش "برنج نیم‌‌دان"
  • سبزی آش
  • آبغوره
  • گوجه‌فرنگی
  • رب گوجه‌فرنگی
  • نعناء خشک
  • پیاز
  • نمک و فلفل و زردچوبه

در صورت تمایل می‌توانید از گوشت چرخ‌کرده به صورت کوفته قلقلی استفاده کنید.

آداب و رسوم مشابه

آش اوماج (اوماج آشی)

آش اوماج (اوماج آشی)

مشاهده
آش شیله عدس

آش شیله عدس

مشاهده
آش کلم برگ

آش کلم برگ

مشاهده
آش گوشواره

آش گوشواره

مشاهده