سایت گردشگردی

آش دوغ ( دوغ آش )

آش دوغ از غذاهای مشهور ایران و بیشتر متعلق به منطقه آذربایجان و کردستان است. این آش در شهرهای دیگری مانند شیراز، کردستان، آذربایجان، قزوین، همدان و... به روش متفاوتی تهیه می‌شود. برای مثال آش دوغ اردبیل فقط از نخود استفاده می‌شود اما شهرهای دیگر لوبیا و عدس می‌ریزند.

سبزی این آش در اردبیل تره، گشنیز و برگ سیر است. در هنگام خوردن می‌توانید از سیر تازه و نعنا و پیاز داغ استفاده کنید. برخی از مردم اردبیل درعروسی ها کنار کباب، خوراک مرغ و قیمه این آش را سرو می‌کند.

در سرعین و چندین شهرستان اطراف اردبیل، مقدار برنج کمتری مصرف می‌کنند تا آش رقیق‌تر شود.

مواد لازم برای پخت این غذا عبارتند از:

  • نخود
  • سبزی "تره ، جعفری و شوید"
  • برنج
  • دوغ تازه ترش
  • نمک، فلفل
  • سیر

مدت زمان پخت این آش حدود یک ساعت می‌باشد.

 

 

آداب و رسوم مشابه

آش میوه

آش میوه

مشاهده
پیچاق قیمه ( قیمه پیچاق ، خورش بادام اردبیلی )

پیچاق قیمه ( قیمه پیچاق ، خورش بادام اردبیلی )

مشاهده
ترشی گرما (ترشی قورمه)

ترشی گرما (ترشی قورمه)

مشاهده
تره اسفناج

تره اسفناج

مشاهده