سایت گردشگردی

آش ترخینه شکمبه (سیرابی)

مواد لازم برای این آش عبارت است از:

  • ترخینه خشک شده
  • سبزی آش و اسفناج
  • سیرابی گوسفند
  • نخود و لوبیا
  • نمک و زرد چوبه

برای آماده کردن ترخینه به دوغ، گندم پرک شده "بلغور" ، گوجه، برگ چغندر، نمک و برخی از سبزیجات نیاز داریم. معمولا مردم اراک ترخینه را در فصل تابستان درست می کنند. برای تهیه آن مواد فوق را با هم می‌‌پزند، پس از پخته شدن ماده‌ایی غلیظ مانند خمیر درست می‌شود که آن‌ها را تکه تکه می کنند و در مقابل آفتاب قرار می‌دهند تا خشک شود. ترخینه در تابستان تهیه و به عنوان آذوقه، برای زمستان ذخیره می‌گردد.

 

آداب و رسوم مشابه

آبگوشت کشک

آبگوشت کشک

مشاهده
آش آماج

آش آماج

مشاهده
آش انار (اراک )

آش انار (اراک )

مشاهده
اشکنه اراکی

اشکنه اراکی

مشاهده