سایت گردشگردی

انار

نام علمی انار Punica granatum L و از خانواده پونیکاسه (Punicaceae) میباشد. رشد درختان انار در شهر بیرجند و روستاهای‏ مجاور و نیز در بخش شرقى بیرجند به‏ نام خوسف به‌وفور دیده میشود.

در کتاب دائره‌المعارف بریتانیکا ذکرِ شده است که اصل درخت انار از ایران و مناطق اطراف آن میباشد

کشت انار، انگور، انجیر و پسته در مناطق شرقى و جنوبى بیرجند بسیار میباشند، زیرا این درختان در حاشیه کویر و در آفتاب فروان رشد بهتری دارند. اگرچه در مناطق معتدل برگ‌های انار در فصل پاییز زرد نمی‏شود بلکه همیشه سبز باقى میماند.

شاخههای درخت انار بدون تیغ (تیغ کم) میباشدپوست این میوه معمولاً قرمز است اما پوست سفید، زرد، سبز، سیاه و ترکیبى از آنها نیز دیده میشود

مزه انار به سه دسته ترش، ملس‏ و شیرین تقسیم میشود همچنین نوع­هاى انار از لحاظ رسیدن میوه در سه دسته زودرس، رس و دیررس میباشد.

انارهاى تزیینی داراى گل‌های پُرپَر و زیبا و نسبتاً کوتاه هستند.

دوران باردهى درخت یا درختچه انار، از سال دوم به بعد شروع می‏کند و داراى عمر طولانى میباشد، مخصوصاً اگر در حذف پاجوش و جایگزین کردن برخى‏ از ساقه‌های جوان، به‌جای ساقه‌های پیر و همچنین هرس (فرم) و بهره‌دهی انار دقت کافی داشته باشید.

رنگ برگ‌های جوان انار حنایی و عنابى و برگهای کامل سبز خوش‌رنگ میباشند

روش تکثیر انار قلمه، پاجوش، خواباندن و یا از طریق کشت بذر میباشد ولی به خاطر حفظ مشخصات پایه مادرى قلمه و پاجوش توصیه میشود.

از قسمت‌های مختلف انار استفاده میکنند به عبارتی  پوست درخت انار در دباغی و داروسازی،  میوه آن خوردن و از آب آن در نوشابه و رب استفاده میکنند.

آداب و رسوم مشابه

انگور

انگور

مشاهده
زعفران

زعفران

مشاهده
سبد بافی

سبد بافی

مشاهده
سنجد

سنجد

مشاهده