سایت گردشگردی

آلو

در بیشتر مناطق این میوه کموبیش پروش مییابد و در غذاهایی مانند مرغ، کوفته، خورشت به، خورشت سیب، خورشت اسفناج و فسنجان استفاده میشود. انواع مختلف آلو عبارت است از: آلو بخارا، آلو زرد، آلو سیاه، آلوچه. خواص دارمانی آلو شامل ضد یبوست، برطرفکننده تب، صفرا، خشکی مزاج و غلظت خون است.

آلو بخارا

 آلو بخارا از تیره گلسرخیان (Rosaceae) و از جنس Prunus است. (گونه‏هاى بادام، زردآلو، گیلاس، هلو، آلو، گوجه و آلوچه نیز همین جنس میباشندنام علمی این درختچه Prunus spinosa L Var. Bukharensis میباشد. هرچه آلوها در فاصله کمتری کاشت شوند ارتفاع آنها اضافه میشود. کشت این میوه در روستاهای مرکزی و بیرجند بهوفور دیده میشود

برگ درختان آلو بیضی شکل و بهصورت یک در میان و به طول 4-6 سانتی‏متر میباشد که میوه درخت بهصورت دایره و در رنگ بنفش است.

این میوه، گاهی بهصورت تازه و گاهی بهصورت خشک مصرف می‌‌شود و چون پوست آن نسبتاً سخت میباشد برای جداسازی پوست، از آب جوش استفاده میکنند و میوه را داخل آب میریزند و بهراحتی پوست را از آن جدا میکنند.

خواص تغذیهای و درمانی آلو عبارت است از:

 

·         آلوی سیاه حرارت درونی بدن را فرومینشاند.

·         آلو حالت تهوع را از بین میبرد. از اینرو افرادی که به حالت تهوع و سرگیجه مبتلا میباشند، بهتر است روزانه چند عدد آلو بمکند

·         آلو ضد تب میباشد.

·         آلو طبیعتی سرد دارد، پس برای افراد گرم مزاج مناسب میباشد.

·         آلوی سیاه در مبتلایان به خارش بدن مانند خارش پشت، زیر بغل، گردن، شانه مؤثر است. طبیعیترین، بهترین و بیخطرترین راه معالجه یبوست و بواسیر، استفاده از اشکال مختلف آلو و آلوی خشک است که باید آن را به شکل پخته یا خیس کرده مصرف کنند.

·         آلو تقویتکننده و تنظیمکننده دستگاه هاضمه است.

·          خوردن آلوی تازه یا پخته و یا کمپوت آلو برای درمان بیماران مبتلا به روماتیسم، نقرس و تصلب شرایین مفید است.

·         مصرف آلو بهصورت پخته برای افراد ضعیف و مسن بهتر است، زیرا آلوی خام دیرهضم میشود.

·         آلو در معالجه کمخونی، ضعف و ناتوانی و خستگی جسمی مفید است.

·         آلو سرشار از ویتامینهای A و C، کربوهیدرات (مواد نشاستهای)، آهن، کلسیم و سایر املاح میباشد.

·         آلوی خشک برای مبتلایان به سوءهاضمه بسیار مفید است

·         برگه آلو، بهترین ضد سم میباشد

·         برگه آلو، دستگاه هاضمه را در بدن تنظیم مینماید

·         غنی از منیزیم، سدیم، فسفر و پتاسیم است.

·         به مقدار کافی فیبر غذایی را برای بدن تأمین میکند

·         در حفظ سلامتی کبد مؤثر بوده و باعث سمزدایی از سیستم گوارشی میشود. همچنین در مبارزه با عفونت و تبهای رودهای بسیار حائز اهمیت است.

·         ازآنجاکه حاوی مقدار زیادی فسفر است، در افزایش قدرت فعالیتهای ذهنی تأثیرگذار میباشد.

·         نوشیدن آب آلو در دفع انگلهای معده بسیار مؤثر میباشد.

 

پژوهشگران اعتقاد دارند آلو در غذا ضدعفونیکننده میباشد مثلاً میتواند خطر آلودگی گوشت را کم کند و همچنین اضافه کردن آلو و یا عصاره آن به گوشت قیمه باعث جلوگیری از رشد میکروبها میشود.

آداب و رسوم مشابه

بادام

بادام

مشاهده
زرشک

زرشک

مشاهده
انار

انار

مشاهده
انگور

انگور

مشاهده