سایت گردشگردی

زعفران

زعفران یا زفران با نام علمی Crocus sativus گیاهی است از تیره‌ی زنبقیان، سرده‌ی زعفران که خواص دارویی و رنگ غذایی دارد.

مشخصات زعفران:

این گیاه کوچک ارتفاعی حدود ۱۰ تا ۳۰ سانتی‌متردارد. از وسط پیاز، تعدادی برگ باریک و دراز خارج شده که به یک تا سه گل ختم می‌شود.

 گل‌ها دارای ۶ گلبرگ بنفش رنگ هستند که در بعضی واریته‌ها به رنگ گلی یا ارغوانی باشند. قسمت مورد استفاده این گیاه، انتهای خامه و کلاله سه شاخه به نام زعفران است و دارای بوی معطر با طعم کمی تلخ می‌باشد.

کشت و برداشت این گیاه هنوز به همان روش قدیمی و سنتی انجام می‌شود و مراحل آن با دست توسط اهالی مزارع انجام می‌شود، باید تعداد زیادی پرچم گل زعفران رو جدا کنند تا 1 مثقال زعفران تهیه شود و همین موضوع باعث قیمت بالای زعفران است.

زعفران بايد دور از نور و رطوبت نگهداری شود و درظروف شيشه ای يا فلزی دربسته نگهداری کنید. اسانس زعفران قابل تبخير شدن است، بنابراین درب ظرف زعفران را ببندید که درصورت باز ماندن درب ظرف زعفران اثرات دارویی و کیفیت آن كاهش می یابد

بیشتر مردم استان خراسان و شهرستان بیرجند به کشت زعفران می‌پردازند.

فواید زعفران:

  • خوردن چای زعفران باعث هضم غذا می شود.
  • اثر مسکن درد دارد.
  • قاعده آور است.
  • باعث تحریک اعصاب می شود.
  • زعفران خون ساز است و گردش خون را آسان می سازد.
  • مصرف زعفران خونریزیهای بعد از زایمان را از بین می برد.
  • قوای جنسی را تقویت می کند.
  • کبد را تصفیه و قوی می سازد.
  • سرفه را رفع و اثر مفید روی درمان برونشیت دارد.
  • کلیه و مثانه را پاک می کند.
  • آرام بخش و خواب آور است.
  • زعفران ضد تشنج است.
  • گاز معده را برطرف می کند.
  • ادرار آور است.

 

آداب و رسوم مشابه

انار

انار

مشاهده
انگور

انگور

مشاهده
سبد بافی

سبد بافی

مشاهده
سنجد

سنجد

مشاهده