سایت گردشگردی

بادام زمینی آستانه اشرفیه

آستانه اشرفیه ٣٥ کیلومتری مرکز استان رشت میباشد و فاصله آن تا شهر لاهیجان هفت کیلومتر است. بادام‌زمینی یکی از معروفترین سوغاتهای این شهر میباشد و میتوان گفت تعداد زیادی از مردم  این خطه از این طریق امرارمعاش میکنند. زمان کشت بادام‌زمینی از اوایل اردیبهشت تا خردادماه و زمان برداشت آن، از اواخر شهریور تا اوایل مهرماه می‌باشد.

روغن بادام‌زمینی که به روغن آراشید معروف میباشد، بسته به محل کشت آن بین 40 تا 50 درصد روغن دارد. (بی‌جهت نیست که جزو دانههای روغنی مهم محسوب میشود و افسوس از نبود کارخانه تبدیل و تولید روغن بادام‌زمینی در مرکز تولید آن)

 

برای تولید روغن بادام‌زمینی و دانه و علوفه دامی، از بادام‌زمینی‌های نامرغوب یا انواعی که برای بازار خوراکیها مناسب نیستند، استفاده میشود.

 خواص بادام‌زمینی:

  •  غنی از پروتئین است 
  • سرفه خشک را برطرف میکند
  • شیر را در مادران شیرده زیاد میکند
  • به خاطر دارا بودن اسیدفولیک در پیشگیری از بیماری‌های، قلبی نیز میتواند مفید باشد.
  • ملین است و به هضم غذا کمک میکند.
  • تأمین‌کننده ویتامینها و املاحی که به‌سختی به دست میآیند.
  • از منابع خوب عنصر روی است که در تقویت سیستم ایمنی نقش دارد.
  • بسیار قوی و برای تقویت قوای دماغی مفید است.
  • ویتامین‌هایی که در بادام‌زمینی وجود دارند سلامت پوست، مو و ماهیچهها را تضمین میکنند.
  • پتاسیم موجود در آن آب بدن را تنظیم میکند و متابولیسم بدن را در حد نرمال نگه‌داشته و از گرفتگی عضلات در حین انجام ورزشهای سنگین جلوگیری میکند.

مواد مغذی موجود  بادام‌زمینی:

 پروتئین، چربی، فیبر، ویتامین، کلسیم، آهن، روی، سلنیوم، فولات.

 

کاربرد بادام‌زمینی در صنعت:

در رنگها، لاک و الکل، روغنهای روان کننده، چرم لباس، جلادهندههای لوازم منزل، حشره‌کش‌ها و نیتروگلیسیرین، بعضی از لوازم آرایشی از کره بادام‌زمینی استفاده میکنند.

کاربرد پوسته بادام‌زمینی در صنعت:

تولید پلاستیک، تخته دیواری، سایندهها و سوخت، ساخت سلولز (در ابریشم مصنوعی و کاغذ بکار میرود)

آداب و رسوم مشابه

برنج آستانه اشرفیه

برنج آستانه اشرفیه

مشاهده
پنیر تالشی

پنیر تالشی

مشاهده
چای لاهیجان

چای لاهیجان

مشاهده
آبلیمو ، گلاب و عرقیجات

آبلیمو ، گلاب و عرقیجات

مشاهده